3. Oktober 2023

Stiftelsen för ekonomisk utbildning tillkännager två stora gåvor från Bitcoin.com-grundaren Roger Ver

19 januari 2020 tillkännagav St Kitts & Nevis & Atlanta – Stiftelsen för ekonomisk utbildning ( FEE.org ) idag att Bitcoin.com- grundaren och den tidiga kryptovalutainvesteraren Roger Ver har gjort två gåvor på totalt $ 2.000.000 i Crypto Engine för att stödja FEEs arbete för att främja individuell frihet och utbilda studenter runt om i världen om de moraliska och ekonomiska grunderna för ett fritt samhälle.

Den första gåvan på 1 miljon dollar stöder FEE: s markeringsevenemang 2021 – FEE: s 75-årsjubileum – samt ytterligare studentprogram, inklusive utbildningsinnehåll online och böcker.

Den andra $ 1 miljoner gåvan tar formen av en begåvning, som kommer att vara en ständig källa till stöd för FEE: s utbildningsverksamhet

Ver, som tidigare donerat 1 000 000 dollar i Bitcoin till FEE 2013, sa att han är skyldig en intellektuell skuld till FEE och gör denna nya donation i en tid under vilken han anser att FEE: s arbete behövs mer än någonsin.

”Jag var prenumerant på FEEs långvariga tidning” The Freeman ”när jag gick på gymnasiet och jag är mycket skyldig till min framgång i Bitcoin till vad jag lärde mig att läsa om den moraliska brådskan att ha ett monetärt system som existerar separat från staten tvinga,“

sa Roger Ver .

Han fortsatte:

”Jag tittade runt världen idag och såg globala lockdowns, inflation, attacker mot individuell frihet, och jag tänkte:” Vem är de viktigaste rösterna för frihet idag? ” FEE är högst upp på min lista. Jag vill hjälpa FEE att ha samma inverkan på miljontals ungdomars liv som de gjorde på mina. ”

FEE grundades 1946 och är den äldsta libertariska tankesmedjan i USA. FEE firar sin milstolpe 75-årsjubileum med evenemang under 2021, inklusive FEEcon (i Atlanta från 17-19 juni) och FEE 75-årsjubileumsmall den 19 juni. Varje år når FEE en publik på hundratals miljoner online och nästan 20 000 studenter genom klassrumsprogram på högskolor och gymnasier i både USA och Latinamerika.

„Roger överdrivit vår online-tillväxt 2013 när han gav en oöverträffad 1 miljon dollar i Bitcoin till FEE,“

sa FEE: s verkställande vice ordförande Richard N. Lorenc , som fortsatte med att säga:

”På den tiden var detta den största donationen av kryptovaluta någonsin och hjälpte oss betydligt på en väg med växande pedagogisk påverkan sedan dess. Med dessa nya stora gåvor av Bitcoin Cash fortsätter Roger sin transformerande ger precis när vi börjar fira FEE: s 75: e år och avslöja vår kampanj för att utsätta allt fler studenter för frihetsidéerna, både i sina klassrum och online. ”