Dezember 18

Compound’s Nieuwe Blockchain Readies DeFi voor Centrale

Compound’s Nieuwe Blockchain Readies DeFi voor Centrale Bank Digitale Valuta’s

Compound Labs heeft donderdag een whitepaper uitgebracht met de plannen om Compound Chain te creëren, een applicatie-specifieke blokketen die de geldmarktdiensten over meerdere netwerken kan leveren.

„Wij willen de ontwerpen voor een blokketen aankondigen die Compound over de volgende eeuw kan schalen“, vertelde Compound oprichter Robert Leshner aan CoinDesk tijdens een telefoongesprek. De firma Decentralized Finance (DeFi) verbindt zich nog niet aan een tijdlijn, maar is nu aan het werk op een testnet.

In de nieuwe white paper, waarvan het ontwerp vooraf werd gedeeld met CoinDesk, geschreven door Leshner en Compound Labs staffers Geoffrey Hayes, Jared Flatow en Max Wolff, worden drie beperkingen van de huidige versie van Compound on Ethereum aangehaald: de gaskosten, het onvermogen om activa op andere Bitcoin Loophole ketens te bedienen en het feit dat alle ondersteunde activa het risico van elk ondersteund activum samenvoegen.

Schrijf u in op Money Reimagined, onze nieuwsbrief over financiële verstoringen.

Door u aan te melden, ontvangt u e-mails over CoinDesk producten en gaat u akkoord met onze voorwaarden en privacybeleid.

Het is ook niet de bedoeling dat deze nieuwe ondersteunde middelen worden beperkt tot blokkades van de vertrouwenloze, toestemmingloze variant. Het nieuwe project is bedoeld ter ondersteuning van de komende en gekletste digitale activa van centrale banken en investeringsbanken.

In het Witboek staat:

„Compound Chain is een herimaginatie van het Compound Protocol als een stand-alone gedistribueerd grootboek, in staat om deze beperkingen op te lossen en zich proactief voor te bereiden op de snelle adoptie & groei van digitale activa op een verscheidenheid aan nieuwe blokkades, waaronder Eth2 en de digitale valutagrootboeken van de centrale bank.“

Compound Chain sluit zich aan bij het koor van de blokketen interoperabiliteit inspanningen, maar het is enigszins uniek in dat het probeert om dit te doen in een applicatie-specifieke manier. Er zijn niet veel vergelijkbare pogingen voorafgegaan, hoewel Leshner de stablecoin en betalingsketen, Terra (die net synthetische aandelen heeft toegevoegd), als een van hen heeft gecrediteerd.

Hoewel dit een geheel nieuwe en op zichzelf staande blokketen is, zal het worden bestuurd door hetzelfde op Ethereum gebaseerde systeem dat Compound v1 – de COMP-token – draait. Zodra de Compound Chain live gaat, zal dit een aanzienlijke nieuwe set van bevoegdheden zijn die aan COMP-eigenaren toekomen.

CASH

Terwijl de Compound Chain zal worden bestuurd door COMP – het symbool dat de opbrengst van de landbouw rage in de zomer heeft aangewakkerd – introduceert het ook een nieuwe cryptocurrency genaamd CASH.

Compound Chain’s inheemse CASH-munt zal worden gebruikt om te betalen voor transacties op het netwerk. CASH zal op dezelfde manier worden geslagen als DAI, als een schuld tegen gesloten onderpand in de Compound Chain.

Net als DAI (-0,14%) zal CASH willekeurig aan de Amerikaanse dollar worden gekoppeld, maar de koppeling kan worden gewijzigd door middel van governance-beslissingen. In tegenstelling tot DAI, zal alle CASH een soort van opbrengst genereren uit een deel van de betaalde rente op leningen die zijn ontstaan op de blokketen. Het exacte bedrag zal een van de vele parameters zijn die worden bepaald door COMP-houders die deelnemen aan de governance stemmen.

Het hele doel van de keten is om te functioneren als Compound, maar dan op een cross-blockchain manier.

Een nieuw interoperabiliteitsspel

Zodra een asset is geüpload naar Compound Chain, is deze beschikbaar voor uitleen aan anderen. Het is aan de gebruikers om te lenen tegen hun activa of niet.

Net als op Compound, zullen ze in staat zijn om alle ondersteunde activa te lenen, maar ze zullen ook in staat zijn om activa te lenen, te beginnen met CASH, die uniek zijn voor de Compound Chain.

Compound Chain zou klaar moeten zijn om Ethereum te ondersteunen. Wat betreft de volgende te integreren ketens, „Dit is echt aan de gemeenschap“, zei Leshner. „Ik vermoed dat de eerste extra ketens dingen zijn als Solana en Polkadot en Tezos.“

De enige echte voorwaarde is dat de blokketen in staat moet zijn om slimme contracten te ondersteunen. De slimme contracten voor het verplaatsen van activa tussen samengestelde en slimme contractketens worden „starports“ genoemd.

Hoewel dit kan worden gezien als een grote doorbraak van Ethereum voor sommigen, zal de keten die DeFi heeft afgetrapt, de controle over de nieuwe keten blijven behouden, althans voor nu.

Zoals de white paper uitlegt, „Het Compound Governance systeem over Ethereum heeft een gedistribueerd besluitvormingsproces opgezet, en is in staat om governance acties te streamen naar de Ethereum starport, waar de Compound Chain validators instructies van krijgen“.

Verder verwacht Leshner dat degenen die een lange Ethereum hebben een voordeel zullen zien in het integreren van andere ketens, omdat het Ethereum in staat zal zijn om de waarde die gecreëerd is op andere ketens over te brengen naar de DeFi-toepassingen van de wereldcomputer, in de vorm van CASH.Copyright 2017. All rights reserved.

Veröffentlicht18. Dezember 2020 von admin in Kategorie "Bitcoin Core